post

Повече от 100 израелски компании за спортни технологии ще допринесат за гладкото провеждане на дългоочакваното Световно първенство по футбол. Мондиал 2018 беше открит вчера със зрелищна програма в руската столица Москва.

Тази година обаче е различно. Сега отбелязваме и началото на най-технологичното спортно събитие някога. Всяко движение, ъгъл, резултат и капка пот ще бъдат обезсмъртени, тълкувани, съхранявани и разпространявани чрез хиляди системи, мрежи, приложения и общности. Настоящата Световна купа не е само празнично спортно събитие за любителите на отборите; това е и щастлив момент за технологичните фенове.

Добре дошли в света на спортните технологии. Ако смятате, че сте достигнали върха на науката с новия си 55-инчов екран, помислете отново. Най-интригуващата технология е в облачната система, която трупа огромен брой данни от хиляди камери и сензори, анализирайки и генерирайки информация. Ще видим някои от тях на екрана по време на живите предавания. По-интензивна информация потребителите могат да получат от безбройните приложения и уебсайтове.

Тази ситуация подхранва истински икономически празник около Световната купа: особено за рекламодателите и рекламните платформи. Повече от всичко друго, спортните технологии осигуряват достъп до пленителна аудитория с много добре познати функции. Аудитория, чиито бариери пред търговските оферти са много ниски.

Светът е гладен за спортни технологии?

През последните години все повече и повече израелски фирми намират място в глобалната спортна технология. Те навлизат на световния пазар, някои със значителен успех, като например компанията за гледане на спортни събития Replay, която беше придобита преди две години от Intel за $ 170 милиона.

Нови данни показват тенденция на растеж през последните години както в броя на израелските спортно-технологични компании, така и в размера на финансирането, което се увеличава. Данните сочат, че в Израел има 103 компании за спортни технологии, в сравнение с 61 през 2013 г. – значително увеличение, ако не и квантов скок.

Каква технология развиват израелските компании?

Въпреки популярността на футбола в Израел и по света, бизнесът не е непременно там, където се поставя акцент; много често той е върху добавената реалност (AR) с интелигентни очила, видео анализ в реално време, управление на хидратацията за спортисти, приложение за плуване, за пилатес, фирми с мрежови технологии за обмен на информация със зрителите и много други.

Тези компании срещат силна подкрепа от институциите в страната. А спортните технологии обещават да имат заразяващ ефект и тепърва да се превърнат в апетитно поле за развитие на бизнеса.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *