post

Приложението Google Files Go, което позволява работа с файлове в мобилните устройства с OS Android, излезе от статус бета-версия и вече е достъпно за всички желаещи.

С помощта на Files Go могат да се обменят файлове между две устройства без използване на мобилния трафик. При това, скоростта може да достига 125 Mbit/s. Приложението позволява и да се освободи място във вътрешната памет. То анализира ситуацията и дава препоръки кои неизползвани приложения или дублиращи се файлове могат да бъдат изтрити.

След като събра статистика в хода на тестовете на Files Go, Google твърди, че може да се освободи средно до 1 GB пространство в паметта на устройството.

Приложението е ориентирано към използване в рамките на инициативата Android Go (сега преименувана в Android Oreo или Go Edition), но може да се инсталира и в други смартфони с OS Android 5.0 или по-нова.

Още едно ново приложение, ориентирано към индийския пазар е Google Go – доработена версия на Search Lite, позволяваща да се използва търсачката на Google с помощта на прост интерфейс. Това е достатъчно икономично приложение, заемащо само 5 МВ. То позволява бързо да се получават резултати даже при лоша връзка и е оптимизирано за минимално потребление на трафик – икономията достига 40%.

Google представи и няколко нови функции, например появата на Google Assistant в евтиния смартфон JioPhone и и добавянето на “двуколесен” режим в приложението Maps. Той е предназначен основно за притежателите на мотоциклети и велосипеди, и добавя иконки в интерфейса, недостъпни за автомобилистите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *