post

Да решите къде да отидете на вечеря може да не е точно един от най-важните избори на човечеството, но и не означава, че трябва просто да се нахраните в най-близкото заведение, дори и то да е долнокачествено. Все пак, както знаем, храната не е само физиологична нужда, а е и едно от най-големите удоволствия на живота, затова трябва да ѝ се насладим колкото се може по-добре. Следователно, когато избирате ресторант, трябва да вземете предвид някои основни неща, за да си осигурите по-добро и по-качествено преживяване.

Да започнем с основните моменти. Един от най-важните неща, за които трябва да гледате, когато избирате ресторант, е честотата. Преди да започнете да гледате категорията звезди, трябва да знаете дали ресторантът отговаря на санитарните изисквания. Все пак не искате да се тревожите за чревни разстройства, докато се храните. Внимавайте за мухи, разхвърляни маси, неприятни миризми или засъхнала на пода разпиляна храна. Друг лош знак е нечистата баня. Ако ресторантът не чисти местата, които можете да видите, представете си какво се случва на местата, които не можете да видите.

Друг индикатор за качеството на едно заведение е бройт на клиентите му. Ако ресторантът бива често посещаван, то вероятно той предлага добра храна и чудесно обслужване. Можете да се допитате до приятелите и роднините си за съвети. Полезно е също да проверите за ревюта на ресторантите. И помнете, че все пак вкусът на всеки е различен, така че мястото, което приятелите ви обожават, може да не ви допадне.

В днешно време повечето ресторанти, особено по-изисканите такива, вече поддържат собствени сайтове в Интернет. В тези сайтове обичайно можете да намерите менюто, информация за ресторанта, допълнителни услуги (ако се предлагат такива), а в някои сайтове дори можете да направите онлайн резервация.

Освен това трябва да вземете предвид какво точно търсите – дали ви се хапва храна от кухнята на определена страна, дали искате нещо по-уютно, дали търсите гастрономично приключение и т.н.

Важно е и каква е обстановката в ресторанта. Колкото и да е красив интериора на дадено заведение, може би той няма да е по вкуса ви или няма да допадне на предпочитанията ви. Помислете каква точно атмосфера търсете и се насочете към заведения, които я предлагат.

Не забравяйте, че още един елемент, който има значение за цялостното ви преживяване, е какво е обслужването в дадения ресторант. Не би ви харесало да ви сервират намръщени сервитьори, които гневно тръшкат чинията на масата или ви носят питието 10 минути след като сте го поръчали. Всички знаем как приятното и качествено обслужване определено може да подобри преживяването ви. Само помнете да бъдете учтиви към обслужващия персонал, понеже в повечето случаи служителите имат много работа, особено в по-натоварените вечери.

И, последно, макар и не на последно място, цената също е фактор в избирането на ресторант. Разбира се, нямаме предвид да не харчите повече от десетина лева за вечерята си, а да похарчите разумна сума пари (а не изкуствено раздута такава) за качествени ястия и добро обслужване. Изберете ресторанти, които ви предлагат вкусна храна на достъпни цени, които с радост бихте платили, за да се насладите на едно отлично преживяване.

За всички гости и жители на Пловдив с удоволствие препоръчваме Smokini – ресторант в центъра на Пловдив, който осигурява великолепна кухня, уютен интериор и удивително обслужване.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *