post

Google представи много от новостите на Android P по време на своята годишна конференция Google I/O. Една от интересните промени е използването на платформата за изкуствен интелект DeepMind за подобряване на живота на батерията на смартфоните, съобщава TechCrunch.

Новият Android ще използва технологията Adaptive Battery. Тя ще анализира навиците и поведението на потребителя, какви приложения използва и как. Цялата тази информация ще се използва от изкуствения интелект DeepMind, за да прецени как оптимално да изразходи наличната енергия.

Компанията изчислява, че всичко това ще намали с 30% събужданията на процесора и ще помогне на потребителите да се възползват максимално дори и от кратки зареждания на телефона през деня. По този начин ще се увеличи и времето, през което смартфоните ще могат да се използват на батерия, което е една от основните им слабости в момента. Колко точно енергия ще спестява новата функция ще зависи от много фактори, включително смартфона, големината на батерията и потреблението.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *