post

Потребителите, които си дават ясна сметка, че работата на екрана на лаптопа е удобна едва за ограничен период от време, ясно осъзнават ползите от притежаването на голям екран. Голям по съвременните стандарти означава диагонал от порядъка на 27-34 или дори повече инча. Всеки, който е имал удоволствието да използва подобен монитор, много бързо свиква с лукса да разполага с голяма екранна площ и да върши повече работа за по-малко време, благодарение на значително увеличената продуктивност в многозадачен режим.
Philips има много атрактивно предложение в този сегмент, където моделът 328E8QJAB5 изкушава с модерен вид и характеристики на съвсем приемлива цена от под 600 лв. Основната особеност на модела, която всеки установява още от пръв поглед, е че мониторът разполага с извит екран. Освен че е модерна, тази специфика създава комфорт на потребителя, защото той се озовава в прегръдките на виртуалния свят пред себе си и това му помага да остане по-концентриран. Конкретният модел е с радиус на извивката от 1800 мм, който се счита за един от най-малките в индустрията, т.е. извивката на монитора е много по-силна и осезаема, което подсилва чувството на потапяне в картината.

1
Елегантният външен вид на Philips 328E8QJAB5 не се дължи само на извития екран, който изглежда добре и отзад, но и на стойката, която хармонира с извитата си и тънка форма, без излишни повърхности. Тя убедително се справя с предназначението си, но жертва на модата са оказва възможността за настройка по височина.
Philips 328E8QJAB5 е предназначен предимно за домашни потребители, защото предлага едновременно голям размер – 31.5 инча и качествена VA матрица, чийто предимства се изразяват в голям контраст, широки зрителни ъгли и широк набор от цветове (Ultra-Wide Color). Макар тези характеристики да отговарят в голяма степен на потребностите на дизайнери и проектанти, професионалните потребители могат да не са на сто процента щастливи от сравнително малката за такъв размер резолюция (1920х1080), която прави пикселите малко зърнести и отнема от детайлите. Това обаче би било твърде претенциозно оплакване предвид достъпната цена на модела.
Удобството за използване у дома е подпомогнато от наличието на предефинирани оптимизации на картината, обединени под името Smart Image. Налични са дори специални режими за различните типове игри като FPS, RTS, Racing и т.н. Ако разполагате с FreeSync съвместима видеокарта, ще се радвате на картина без накъсване при честота до 75 Hz.
Дори да сте фенове на игрите, мониторът ще ви осигури комфортна работа в продължение на дълги часове, защото притежава технологията Flicker-Free за елиминиране на трептенето и Low Blue Light режим, който спестява на очите вредната част на синята светлина.
Свързването на Philips 328E8QJAB5 е абсолютно безпроблемно – мониторът предлага HDMI, DisplayPort и VGA интерфейси, както и вградени високоговорители. Предвид отличния контраст и богатия цветови спектър, той е чудесен избор за гледане на филми или дори за използване като допълнителен телевизор.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *