Марк Зукърбърг усилено се готви за може би най-важния ден в професионалния си живот. На 10-ти и 11-ти април т.г. Зукърбърг трябва да се яви в две комисии на американсия Конгрес, за да даде обяснения за скандала с Cambridge Analytica.

Подготовката на Зукърбърг е доста сериозна, съобщава в. The New York Times. Основателят на Facebook е наел група експерти, които да му помогнат с подготовката за говорене пред публика. Оказва се, че Зукърбърг никак не се чувства комфортно, когато трябва да говори пред публика.

Задачата на експертите е да му помогнат да се отпусне и да се научи кога и как да прилага чар, скромност и други техники в публичното говорене. Facebook е наела правна кантора, както и няколко външни консултанти. През последните дни те разиграват изслушванията в комисиите, като влизат в роли на различните членове и Зукърбърг говори пред тях.

За разлика от истинското изслушване, тренировъчните се спират, за да дават насоки и съвети на Зукърбърг. Обръща се внимание на всички детайли дори скоростта на говорене, как да регира, когато бъде прекъснат и др.

Желанието на служителите на Facebook е Зукърбърг да отговаря директно и да не изглежда дефанзивен. Освен това целта на компанията е нейният лидер да изглежда коректен, любезен, скромен и отворен на диалог.

Задачата пред Зукърбърг определено е доста голяма. Според анализатори това ще е ключов момент в историята на Facebook и може да промени модела на работа на компанията. Затова тя иска Зукърбърг да впечатли не само с поведение, но и с конкретика. Това е и причината през последните две седмици Facebook усилено да коментира темата, да предлага нови мерки и решения. Всичко с надеждата да успее да преодолее кризисната ситуация.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *