post

Главният изпълнителен директор на Фейсбук (Facebook) Марк Зукърбърг планира да интегрира Месинджър (Messenger), УотсАп (WhatsApp) и Инстаграм (Instagram), които също принадлежат на компанията, пише в. “Ню Йорк таймс”, цитиран от ТАСС.

За да се осъществи този план хиляди служители на Фейсбук ще трябва да изменят конфигурацията на услугите, за да се постигне уеднаквяване на основата им. И трите услуги ще продължат да работят като отделни приложения. Те ще имат единна система за обмен на съобщенията. По искане на Зукърбърг при тях ще се прилага криптиране от край до край, което гарантира, че съобщенията могат да се видят само от участниците в разговора. По данни на “Ню Йорк таймс” работата по проекта е в начален етап, като се планира тя да приключи до края на годината или в началото на следващата.

Тази стъпка, подчертава изданието, ще позволи на Зукърбърг да укрепи контрола си върху компанията в момент, когато около Фейсбук се вихрят скандали. През ноември миналата година “Ню Йорк таймс” публикува материал, в който се твърди, че ръководството на компанията не е предприело оперативни мерки, за да предотврати разпространението в социалната мрежа на материали, които целели намеса в политическите процеси на САЩ. Както твърдеше изданието, позовавайки се на източници, Зукърбърг и главният оперативен директор Шерил Сандбърг първоначално криели или пренебрегвали такива случаи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *