PixelMedia.bg е новинарски сайт, посветен на информационните технологии, телекомуникациите, потребителската електроника, ИТ бизнеса и начина, по който иновациите влияят на образованието, здравеопазването, държавното управление и други значими обществени сфери.

Важно място е отделено на най-новите (disruptive) технологии като дроните, добавената реалност, споделената икономика, криптовалутите, Internet of Things и др. Именно тази всеобхватност допринася за уникалния облик на PixelMedia.bg и го превръща в сайт без конкуренция в българското интернет пространство.

Pixel Media е собственост на Лъкито ООД.

Адрес: ул. Орфей, 7, ет. 1, ап. 2.

Тел.: + 359 885 90 52 99; + 359 898 60 61 12

Мейл: office@pixelmedia.bg

 

Екипът

Александър Александров

издател

Технологичен журналист от 1999 г. (nauka.offnews.bg, сп. Икономика, сп. Мениджър, сп. Enterprise, сп. HiComm, в. БАНКЕРЪ, в. Computerworld и др.) и предприемач от 2007 година. Собственик на уеб изданията Pixelmedia.bg, Smartnews.bg, Avtora.com, Newbusiness.bg и Teenews.eu, Uchi.bg, Kreativen.com, Smartage.bg, Vsichkikoncerti.com и др. Партньор е в няколко стартъп начинания и други проекти. Начинаещ автор на фантастични разкази и запален фен на Pink Floyd, Led Zeppelin, StarCraft, Half-Life, Джей Джей Ейбрамс, Уилям Гибсън, Дан Симънс, Стан Лий и Майкъл Крайтън.

Мария Иванова

отговорен редактор

Мария е журналист с богат опит в бизнес и новинарски издания. Работила е последователно във вестник Монитор, списание b2b Magazine, Livenews.bg, Livebiz.bg и др. медии. В момента е главен редактор на образователния портал Uchi.bg и отговорен редактор на Pixelmedia.bg. Обича да чете, да танцува, да спортува и да пътува.

Катя Димитрова

журналист

Опитен журналист със стотици материали в сайтовете Investor.bg, Puls.bg, Offnews.bg, Uchi.bg, Teenews.eu, Avtora.com, вестник Сега, телевизия БиТ, агенция БГнес и др. Отявлена фенка на хубавите книги, хубавата музика, театър и разбира се на котките.

Петя Ралчева

журналист

Петя е журналист с опит в сегменти като държавни регулации, електронно управление, строителство, европейско финансиране, развитие на инфраструктурата и градската среда. Настоящ главен редактор на Stroimedia.bg. В Pixelmedia.bg пише за европейското финансиране в технологичната сфера, технологиите за управление на сгради, умните градове, електронно управление и др. теми.

Мартин Дешев

журналист

Технологичен журналист от 2005 година. Работил е в сп. Digital, в. Капитал, Дневник, Vesti.bg и др. Харесва мобилните технологии, интернет, автомобилни и космически теми.

Деян Дянков

основател

Въпреки че вече не работи в Pixelmedia.bg, Деян винаги ще остане част от екипа като създател и дългогодишен главен редактор на сайта. Има богат опит като технологичен журналист – пише професионално за техника и технологии от есента на 2000 година. Умението му да поднася увлекателно и на достъпен език дори най-сложните теми е подплатено със солидна академична подготовка (магистър по микроелектроника и информационни технологии). Кариерата му преминава последователно в PC Magazine, HiComm, PC World и Digital World. От лятото на 2009 година Деян Дянков работи върху проекта Pixel Media и през септември стартира сайта PixelMedia.bg с амбицията да го превърне в най-популярния български информационен портал за ИТ и потребителска електроника.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *