post

Брокерите на недвижими имоти са хора, професионално занимаващи се с имотна търговия. Тази дейност е свързана с много големи суми, договори и юридическа документация. Обикновените граждани много рядко продават или купуват имот. Но понякога се налага и те да пристъпят към този процес, а по-голямата част са напълно неподготвени за него, което им причинява и немалко стрес. А подводни камъни не липсват. Едно от най-важните пера в цялата картина е финансирането, а то почти винаги е свързано с кредит. И най-добър заем за 15000 BGN без кредитна информация (bästa låna 15000 utan uc) не е гаранция, че ще разреши всички евентуални проблеми. По-нататък ще се опитаме да разгледаме някои от по-важните от тях.

 

Планиране на приходите и разходите

Мнозина не могат да преценят добре своите приходи, с които биха могли да покрият допълнителните разходи по ипотеката. Често се случва в родната действителност, заплатите да не могат да покрият основните нужди на едно домакинство. Още повече, че кандидатите за нов апартамент или вила не разчитат добре годишните си разходи. Те пропускат някои важни детайли, от които не желаят да се лишат, а това може да се окаже препъни камък при изплащането на дълга. Когато изчислявате разходите си, не пропускайте годишните данъци, почивката през лятото и годишните такси, свързани с автомобила.

 

Имате ли необходимата сума?

Случва се да попаднете на вашия имот, но парите, които собственикът иска, не са по силите ви. Тогава се случва и най-неочакваното – банката ви отказва толкова голям кредит, а и най-добия SMS кредит (bästa smslån snabbt) може да се окаже недостатъчен. В такъв случай може да се стигне до погрешен високолихвен заем или прибързано необмислено решение, което е нежелателно при избора на имот. Препоръчително е първо да разберете с каква сума може да се снабдите от кредиторите, а след това да започнете с огледите.

 

Все пак, когато купувате имот, не можете да се освободите от него скоро след това. Хората правят такава инвестиция с цел да живеят там поне 10, 20 или повече години. Не бързайте и не се подвеждайте по нечии предложения, гарнирани с цветни аргументи. Най-добре е лично да сте убедени в тази стъпка и да сте преценили добре какви са възможностите ви.

 

Компромиси?

При избора на имот може да се наложи да планирате колко деца смятате да имате. Ако искате да имате голямо семейство, явно едностаен или дори двустаен апартамент няма да ви свърши работа.

 

Важно е също да видите какви са съседите, защото ще ви се наложи след това да живеете с години врата до врата.

 

Каква е инфраструктурата около имота? При своята първа покупка на имот много хора се съгласяват с условия, които не отговарят на стандартите и изискванията им. Но понякога фактори като главна улица с нощен трафик може да накара обитателите на жилището да загубят спокойствието си. Затова е добре да проверите в общината какви са градоустройствените перспективи. Представете си, че след 3 години под спалнята ви ще построят бензиностанция или павиран път.

 

Първият и последният етаж са винаги по-евтини. Това привлича окото на купувачите с малък бюджет, но и си има своята цена. Тези апартаменти по-трудно се отопляват и стават най-честа плячка за обирджии.

 

Посъветвайте се с опитен човек – адвокат, брокер или нотариус. Това може да ви спести много проблеми.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *