post

Социалната платформа за очила за виртуална реалност Sansar от студиото Linden Lab, което създаде и Second Life, сега може да бъде изпробвана от всеки желаещ. Досега за разработчиците и дизайнерите на нива бяха достъпни само инструменти за строителство в проекта.

Този период беше важен за Sansar, тъй като Linden Lab обещава да напълни проекта с множество интересни събития. В социалната игра вече има стотици места, които могат да се изследват, включително музеи, театри и тропически храмове. Някои от тях представляват своеобразни виртуални картички, в някои има собствени игри и цели сюжети. Проектът е достъпен безплатно за РС, Oculus Rift и HTC Vive.

Чрез уникалния бизнес модел Linden Lab се надява да избегне финансовите проблеми, поради които спира съществуването на AltSpaceVR — още една популярна социална VR платформа. В частност, Linden Lab планира да взима малък процент от продажбите  на предмети на виртуалния пазар. Всеки желаещ може да създава и качва в Sansar някакъв обект, например, кресло или автомобил, и да го продава на другите играчи.

Безплатно са достъпни три лични лота на пазара. Има различни варианти за абонамент с цена от $10 до $100, които дават от 5 до 20 лота и допълнителни преимущества, например по-качествено клиентско обслужване. В бъдеще Linden Lab може да позволи на авторите на вътрешноигровите атракции да искат самите те такса за вход.

В Sansar безплатно могат да се създават персонажи, да се общува с други хора и да се събират предмети – както във всяка средностатистическа социална ММО. Проектът е предназначен за VR-устройства, но може да се играе и на обикновен компютър с клавиатура и мишка.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *