post

Неотдавна се появи информация, че през тази година Google може да представи три смартфона Pixel от второ поколение. Те са известни с кодовите си имена Walleye, Muskie и Taimen. Последният вече се появи в бенчмарка Geekbench.

Данните от теста потвърждават наличната информация, че в основата на устройството лежи мощния процесор Snapdragon 835. В състава на този чип влизат осем изчислителни ядра Kryo 280, високопроизводителен графичен ускорител Adreno 540 и модем X16 LTE. В данните от Geekbench честотата на процесора е 1,9 GHz, но съгласно техническите характеристики на чипа, тя може да достига 2,45 GHz.

google timen - 2

Новият смартфон показва в тества Geekbench резултат от 1804 точки в едноядрен тест и 6248 точки в многоядрен. Тестът разкрива и обема на оперативната памет на Taimen – 4 GB. Друга любопитна особеност на устройството е използването на операционната система Android O — следващата мобилна платформа на Google след Android 7.0 Nougat.

Ще добавим, че споменатите смартфони Walleye и Muskie вероятно също ще получат процесор Snapdragon 835. При това, предполага се, че Walleye ще наследи сегашния модел Pixel XL, а Muskie – апарата Pixel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *