post

Xiaomi може би е единствената компания, която посмя да пусне нов флагман, само ден преди премиерата на iPhone 8, но китайският производител го направи със стил. Mi Mix 2 е красив, почти безпроблемен, с добри характеристики и ниска цена.

Също като предшественика си, сматфонът има огромен екран с много тесни рамки, а единственият забележим ръб на предния панел е долният, където всъщност се намира камерата. Този детайл вероятно ще накара мнозина да въздъхнат разочаровани, но в интерес на истината телефонът е доста интересно устройство.

Mi Mix 2 има 5.99 инчов екран 18:9 със скрит високоговорител отгоре и е толкова компактен, че всъщност е с 11.9% по-малък от своя предшественик Mi Mix, който има 6.44 екран. Процесорът му е Snapdragon 835, който като че ли се превърна в стандарт за тазгодишните Android флагмани, а по отношение на паметта разполагаме с 6 GB оперативна и 64/128/256 GB за съхранение.

Интересното е, че смартфонът има една 12 мегапикселова камера на гърба, въпреки, че другият модел, представен вчера от компанията разполага с двойна такава. 64 GB му версия ще струва 506 долара, 128 GB – 552 долара, а най-голямата – 614 долара. Тук също имаме специално издание, чиято цена ще е 721 долара, но то не е така достъпно, колкото предните модели на компанията. Най-добрата новина е, че Xiaomi Mi Mix 2 ще работи с почти всички оператори, благодарение на своите 43 LTE ленти, а продажбите му ще започнат още на 15 този месец в Китай. За останалите пазари все още няма обявени подробности.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *