post

Една компания от Мичиган заведе дело срещу Apple, твърдейки че технологията за измерване на сърдечната честото, използвана в най-новите модели Apple Watch, нарушава нейни патенти.

В документите към иска си, Omni MediSci твърди, че се е срещала с представители на гиганта между 2014 и 2016 година, за да обсъди бъдещото включване на нейната технология в часовниците, но в крайна сметка Apple е прекратила преговорите и я е въвела, използвайки собствен подход. Искът е подаден в петък в Тексас и в него се твърди, че Apple умишлено е норушила патентите, а Omni MediSci търси парично обезщетение и разпореждане срещу гиганта.  От своя страна Apple все още не е коментирала официално делото.

През 2016 година гигантът беше съден за същата технология и от друга компания за биометрични сензори, наречена Valancell и ще бъде интересно да разберем резултата от делото, тъй като според последните прочвания, сензорът на Apple Watch е един от най-точните в тази сфера, а измерването на сърдечната честота е една от основните функции на часовника.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *