post

Хакерът Ge0Hot е добре известен в своите кръгове като човекът, пробил защитата на iPhone и игровата конзола PS3. В последните години той явно е решил да се занимава със сизидателна дейност и през миналата година основа стартъпа Comma.ai, в рамките на който успя да разработи универсална система за автопилот, подходяща а всеки автомобил.

В края на миналата година хакерът изчезна от погледите, но сега отново се появи и то в центъра на скандал. Ge0Hot поискал да купи автомобил Tesla Model S и даже направил предварителна поръчка, но юристите на Елън Мъск се свързали с него и го посъветвали да не нарушава закона за интелектуалната собственост.

След като получил този неочакван отговор при опита си да получи предплатения автомобил, човекът просто отменил поръчката. Сайтът Electrek съобщава, че Ge0Hot продължава да работи над своя универсален автопилот в новия проект OpenPilot, в рамките на който ще бъдат интегирани разработки на Tesla. Вероятно поради тази причина той е привлякъл към себе си вниманието на юристите на компанията.

Впрочем, нищо не пречи на хакера да купи нужния му модел автомобил от втора ръка или чрез подставено лице.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *