post

Днес може и никой вече да не говори за тях, но само допреди година покемоните бяха по всички медийни канали и дори – по всички улици на големите градове. Първата наистина масова Augmented Reality (AR) игра показа потенциала на технологиите за “добавена реалност” и дори предизвика промени в националните и регионални законодателства в някои държави. А само преди дни стана ясно, че скоро предстои появата на следващата обещаваща мобилна игра с технологии за augmented reality.

За незапознатите, Augmented Reality (добавена реалност) е технология, която смесва реалния свят около нас с добавено виртуално съдържание. Разбира се, това е възможно ако гледаме през екрана на телефона, компютъра, “умни” очила или друго подходящо устройство.

Новата обещаваща игра, базирана на тази технология, пък е Ghostbusters World, която беше анонсирана този месец в рамките на Game Developers Conference. Събитието ще обедини нарастващия интерес към Augmented reality с един от най-успешните филмови франчайзи на всички времена – “Ловци на духове”. Очаквайте подробности скоро.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *