post

Жена откри огън и рани трима души в седалището на YouTube в Северна Калифорния, преди да се самоубие. Полицията съобщи, че заподозряната се казва Насим Агдам, на 39 години. Мотивите за деянието все още се разследват.

Според службите, за момента няма доказателства, че извършителката се е познавала с жертвите. Ранените са 36-годишен мъж, за който се твърди, че е в критично състояние, и две жени на възраст 32 и 27 години. Четвърти човек е отведен и в болница с травма на глезена при опит да избяга.

Такива инциденти на активна стрелба обикновено се извършват от мъже – според ФБР от 160 атаки между 2000-2013 г., само шест пъти стрелбата е била дело на жена.

Заподозряната се е приближила до открит вътрешен двор и трапезария в офиса около обяд. Началникът на полицията в Сан Бруно – Ед Барберини заяви, че полицаите са пристигнали на мястото в 12:48 часа местно време. Кадри, излъчвани на местните телевизионни станции, показват как служителите бягат от сградата в паника.

Минути, след като е ранила тримата, извършителката се е самоубила. Тя е с ирански произход и често е критикувала платформата за споделяне на видео за дискриминация и филтриране на нейните публикации.

Много от служителите на компанията публикуваха в Twitter сведения за видяното. В централата на YouTube работят около 1700 души. Компанията е собственост на Google и е най-големият работодател в района.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *