post

Еxperian е наградена от Министерството на икономиката и енергетиката на България със Сертификат за инвестиция клас А за инвестиционния проект „Оптимизиране и развитие на бизнес процеси и високотехнологични решения“.

На официална церемония в Министерството на икономиката и енергетиката днес Заместник-министър на икономиката и енергетиката Анна Янева връчи на Мая Миланова, Оперативен мениджър на Еxperian България, Инвеститорски сертификат – клас А. Той е отличие за инвестиционния проект на Еxperian България „Оптимизиране и развитие на бизнес процеси и високотехнологични решения“. Съгласно този проект компанията, в рамките на 5-годишен период (2013-2018г), разкрива 150 нови работни места и инвестира близо 21 милиона лева (20 981 000 лв). В тази сума се включват разходи за възнаграждения, техническо оборудване и наем на помещения за допълнително наетите 150 служители. Плановете за разширение на част от екипите на компанията бяха обявени през септември 2013 и 40% от тези 150 служители са вече наети.

„Наградата е признание и последващ резултат от реализацията на плановете ни за инвестиране и разширяване в България – коментира Мая Миланова, Оперативен мениджър, Еxperian България -„За изминалата година увеличихме с близо 50% локалния екип в различни сфери – QA, developers, аналитици, мениджъри проекти и продължаваме да увеличаваме броя на служителите си.
Плановете ни за тази година включват разширение на дейността тук и утвърждаване на българския офис като ключов център за компанията, активно привличане на добри специалисти и работа по едни от най-популярните продукти на Еxperian в световен мащаб.“

Новината идва след отличието на Еxperian България в престижната класация на Българската агенция за инвестиции (БАИ) „Инвеститор на годината“, маркираща най-значимите инвестиции през изминалата година в България.

Еxperian България бе наградена за направените инвестиции през 2013 в ИТ сектора у нас и получи плакет, връчен от Георги Тодоров, заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията на официална церемония „Инвеститор на годината 2013“ в хотел Шератон на 5 февруари.

Еxperian е глобален лидер в предоставянето на информация, аналитични решения и инструменти на организации и потребители в цял свят. Компанията подпомага бизнеса в по-доброто управление на кредитния риск, точното таргетиране на маркетинговите предложения, минимизиране на риска от потенциални финансови измами и ефективно автоматизиране на процеса по вземане на решения. Еxperian е в полза и на индивидуалните потребители при проверка на тяхното кредитно досие и рейтинг, както и при защитата срещу евентуална кражба на идентичност.

Experian е публично дружество, чиито акции се търгуват на Лондонската фондова борса (EXPN) и е неизменна част от индекса FTSE 100. Приходите на компанията за финансовата година, приключила на 31 март 2013 г. са в размер на 4,7 млрд. долара.

Experian е базирана в Дъблин – Ирландия като разполага с оперативни централи в Нотингам (Великобритания), Калифорния (САЩ) и Сао Пауло (Бразилия). Компанията има офиси в над 40 страни и повече от 17000 служители.

Еxperian България е най-големият център на компанията за ЕМЕА регион (Европа, Близкия изток и Африка) и е със стратегическо значение в глобален мащаб. В България компанията е представена с три от четирите си основни линии на бизнес: Кредитни услуги, Аналитични решения и Маркетинг услуги. В локалния офис на компанията работят над 300 човека, разпределени в над 10 отдела, включително Регионална Аналитична Група, Разработка и Тестване на софтуер, Връзка с клиенти, Внедряване на решения, Продажби и Маркетинг.

В българския офис се разработват ключовите продукти на компанията за банкови организации и финансови институции в цял свят.

Experian има повече от 100 000 клиенти по целия свят в различни индустрии и пазари. Сред клиентите на Experian са компании като American Express, Barclays, BMW Financial Services, BNP Paribas, Coors Brewers UK, France Telecom, Hilton Hotel, National Australia Bank, Royal Mail, UNICEF, Westpac, Yahoo! В България това са над 30 водещи банки, финансови институции и телекоми, сред които UniCredit, ДСК, ОББ, Postbank, Raiffeisen bank, Societe Generale Експресбанк, TBI, ProfiCredit, EasyCredit, Globul, Vivacom, т.н.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *