post

Елън Мъск сподели подробности за своя грандиозен проект за създаване на тунели под Лос Анджелис, за да се намали автомобилния трафик и задръстванията. Предприемачът публикува видео от тестовите изпитания на електрическите платформи, които ще превозват автомобилите в тунелите.

Предполага се, че тези платформи ще се движат със скорост 200 км/ч. Този аналог на метрото ще позволява придвижване от Уестууд (предградие на Лос Анджелис) до Международното летище на града за 5 минути. При сегашно пътуване с автомобил това отнема около 30-45 минути.

Освен това, Елън Мъск разказа и за първия маршрут, който ще бъде прокаран от компанията The Boring Company. Първият тунел ще минава от Лос Анджелис в Калвър Сити, Санта Моника, Уестууд и Шърман Окс. В бъдеще мрежата от тунели ще обхване по-голямата част от Лос Анджелис.

Boring machine segments have been lowered into the starter tunnel. Going through final assembly. Will be a few hundred feet long when complete.

Публикация, споделена от Elon Musk (@elonmusk) на

Entry hole, staging area and starting tunnel for Boring Machine 1 (aka Godot) now complete

Публикация, споделена от Elon Musk (@elonmusk) на

One thought on “Елън Мъск показва как ще се движат автомобилните платформи в тунелите

  1. Определено това е бъдещето сега в Лос анджелис пък след 100 години може и да стигне до България и то в София да облекчи трафика

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *