post

Водещ експерт по тестване на софтуер от Мусала Софт ще представи опита си на най-мащабната европейска конференция в тази област – EuroSTAR Software Testing Conference 2018 (https://conference.eurostarsoftwaretesting.com/). Събитието ще се проведе в The World Forum Centre в Хага, Холандия от 12 до 15 ноември 2018 г.

 

В презентацията си „Automating physical interaction for IoT“, Невин Котева ще разкаже за това как можем да следваме изключително бързата интеграция на нови свързани Smart устройства и в същото време да подсигурим цялостното качество в един IoT проект. В лекцията си тя ще говори за това по какъв начин IoT проектите зависят от софтуера и хардуера и за предизвикателствата, свързани с това. Невин ще демонстрира две решения за автоматизирано тестване, които се ползват за симулация на физическо взаимодействие с устройствата и ще направи сравнителен анализ на двата подхода – софтуер срещу хардуер.

 

Невин Котева е софтуерен тест архитект, ръководител качество в Мусала Софт. Тя има  над 8 години професионален опит в областта на тестването на софтуер и контрол на качеството. Била е част от големи проекти в различни области – финансови услуги, здравеопазване и „интернет на нещата“ (Internet of Things). В момента Невин е част от екипа на Мусала Софт, който работи върху Smarthome инициативата на Deutsche Telekom – Qivicon (www.qivicon.com) като специалист по автоматизирано тестване. Отговорностите й са свързани с разработването и поддръжката на проект за автоматизирано тестване за платформата Qivicon – това е Connected Home продукт, който съчетава свързани Smart устройства от различни производители в общо IoT решение, което позволява на клиентите да управляват домовете си дистанционно. Също така, тя е част от няколко други инициативи в компанията, свързани с тренинги за контрол на качеството и автоматизирано тестване.

 

Конференцията EuroSTAR Software Testing Conference се организира от EuroSTAR – независима общност на специалистите по тестване на софтуер в Европа, в рамките на която те работят съвместно за усъвършенстване на професията им докато реализират потенциала и уменията си. EuroSTAR приветства софтуерни тест инженери на ежегодната си конференция, както и в онлайн платформата Huddle. EuroSTAR Software Testing Conference е динамична, забавна и неформална среща на най-добрите тест инженери на Европа. Тя е също така най-дългогодишното и най-посещавано събитие в тази професионална област в Европа.

 

Мусала Софт (www.musala.com) е водещ регионален доставчик на софтуерни решения в Югоизточна Европа. Екипът от 500 професионалисти, работи с широк набор от технологии в някои от най-горещите области като IoT, Big Data, Cloud, AI, Information Management, Automation Testing, Business Analysis, UI&UX.

 

Компанията създава и успешно внедрява иновативни решения и е доказан надежден партньор на местни и международни корпорации в областите ИКТ   (IBM, T-Systems, VMware, SAP, Atos, Cellent, Milestone, UGT), телеком  (Deutsche Telekom, Telenor, Mobiltel, Vivacom), финанси (OTP Group, KBC, DZI, Commerzbank, Generali, Visa), държавни институции (Министерство на вътрешните работи, НАП, Митническите власти на Холандия), както и на водещи компании в автомобилната, текстилната, гейминг индустрията,  здравеопазването и др.

 

Четирите офиса на компанията – в София, Русе, Бургас и Скопие следват най-новите  agile тенденции в организацията на екипната работа за постигане на баланс между работа и почивка и стимулиране на креативността.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *