post

Проучване на Boston Consulting Group посочва, че до 2030 г. 25% от всички натрупани километри шофиране в САЩ ще са реализирани от автономни автомобили. При това не какви да е самоуправляващи се коли, а електрически, съобщава TechCrunch.

Проучването посочва, че интересът към автономните електрически автомобили ще расте доста бързо. Все още той не е голям, защото технологията не е достатъчно развита. През следващите няколко години обаче тя ще стане все по-добра и ще започне да показва все повече предимства, включително и значително намаляване на разходите за пътувания в града.

Затова консултантската компания прогнозира, че самоуправляващите се електрически автомобили ще са особено популярни в споделените пътувания в градовете. Ако и градовете се съобразят с тази тенденция и подготвят инфраструктурата си подобаващо, това може да донесе до 60% спестявания от разходите на градските шофьори. Тези спестявания ще дойдат от това, че няма да използват и поддържат собствен автомобил, а ще разчитат на споделени пътувания с автономна кола.

Хората ще могат да използват спестените средства за забавления и други дейности, което ще е допълнителна мотивация за тях, прогнозират от Boston Consulting Group. Според компанията обаче всичко това не трябва да притеснява производителите на автомобили. Тя прогнозира, че интересът към колите ще остане голям, просто ще се промени профилът на техните собственици.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *