post

Достъпът до групи във Facebook винаги е бил безплатен, но това скоро може да се промени, тъй като компанията вече тества абонаментен вариант за някои от тях, твърди CNET, а месечните такси могат да достигнат до 29.99 долара.

Социалната мрежа обяви пилотна програма за Facebook Groups, която позволява на администраторите да създават платена опция за своите общности. Членовете могат да плащат месечен абонамент за достъп до ексклузивно съдържание, включително и видеоклипове, уроци и съвети, а таксата ще варира от 4.99 долара до 29.99 долара.

Една група, наречена Grown and Flown Parents, вече създаде своя платена подгрупа на име College Admissions and Affordability, чиято месечна такса е 29.99 долара. Специализираната подгрупа предоставя достъп до съветници за колежи.

Счита се, че Facеbook активно проучва и възможността за предлагане на безплатна абонаментна услуга за достъп като цяло, въпреки че анализът предполага, че абонаментът трябва да е висок, за да компенсира загубата от рекламни приходи. Компанията продължава да настоява за модела, финансиран от реклами, като в момента пусна такива и за потребителите на Messenger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *