post

Western Digital и Toshiba сключиха споразумение за прекратяване на всички съдебни спорове и подписаха нови договори за сътрудничество на ниво разработка и производство на флаш памет.

В частност, Western Digital и подразделението TMC (Toshiba Memory Corporation) ще инвестират съвместно в изграждането и оборудването на завода Fab 6 в Йокаити. Това ще позволи на Western Digital да получава продукцията от тази фабрика, която ще започне да работи през 2018 г. Очаква се, че заводът ще произвежда 96-слойна 3D NAND (BiCS FLASH). Освен това, Western Digital ще участва във финансирането и изграждането на още един завод в Япония, в префектура Ивате.

Що се касае до действащите съвместни предприятия на Western Digital и Toshiba – Flash Alliance, Flash Forward и Flash Partners, те ще продължат работата си, а договорите между двете компании са предподписани за още 12 години (до 2029 г).

От своя страна Western Digital няма да препятства продажбата на част от Toshiba Memory Corporation на консорциума K.K. Pangea начело с компанията Bain Capital Private Equity и даже се е съгласила на потенциалната възможност в бъдеще TMC да бъде листната на фондовата борса. Във връзка с това Digital и Toshiba обещават да засилят защитата на конфиденциалните данни (разработки и технологии), за да се попречи на странични компании да получават достъп до бизнеса на TMC.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *