post

AMD съобщи, че Джим Андерсън (43 г.) се е присъединил към компанията като старши вице-президент и управител на Групата за изчислителен и графичен бизнес в AMD (Computing and Graphics (CG) Business Group), като ще докладва на Д-р Лиса Су, президент и CEO на компанията. Андерсън ще отговаря за ръководството на всички аспекти на стратегията, управлението на бизнеса, инженерните дейности и продажбите на изчислителните и графичните продукти и решения на AMD.

“Със своя технически и бизнес опит, Джим е още едно силно попълнение в ръководния екип на AMD,” каза д-р Су. “Неговото дълбоко познаване на индустрията и доказаната способност да трансформира бизнеса към печеливш ръст го правят идеален кандидат за ръководител на Изчислителния и графичен бизнес.”

Андерсън идва в AMD от Intel Corporation, където той в приключил придобиването и успешното интегриране на бизнеса с процесори Axxia от Avago Technologies от страна на Intel. Андерсън е прекарал последното десетилетие в Avago Technologies и LSI Corporation на ръководни постове по  стратегическо планиране, маркетинг, инженеринг, продажби и мениджмънт. Преди LSI, Андерсън е заемал стратегически роли в планирането на Intel Corporation за мобилни и сървърни процесори, освен неговите позиции като микропроцесорен архитект.

В цялата си кариера Андерсън непрекъснато е демонстрирал своята способност да трансформира бизнеса, за да получава значителен ръст в приходите на базата на разработка на холистична стратегия в различни области като хардуерен и софтуерен инженеринг, маркетинг, управление на продуктите и работа с клиентите.

Андерсън притежава различни академични степени, като бакалавър и магистър  по електроинженерство и компютърни науки от MIT (Масачузетския технологичен институт). Той също така има магистърска степен по електроинженерство от университета Purdue и  бакалавърска по електроинженерство от университета на Минесота. Андерсън има четири патента за иновации в компютърната архитектура. Той живее в Сънивейл, Калифорния.

AMD проектира и интегрира технология, която е в основата на милиони интелигентни устройства като персонални компютри, таблети, игрови конзоли и облачни сървъри, които определят новата ера на обкръжаващи изчислителни среди. Решенията на AMD дават възможност на хората да реализират пълния потенциал на своите любими устройства и приложения, за да разширяват все повече границите на тяхното приложение. За допълнителна информация, посетете www.amd.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *