post

Джамия в Лондон вече приема дарения в биткойни и други криптовалути, съобщи “Ройтерс”, цитирана от БТА. Храмът, който е разположен в източната част на британската столица, е решил, че по този начин ще разшири възможностите за дарения.

“За донор, който вече има сметка в биткойни или етериум, усилието да обърне криптовалутите в, да кажем, британски лири или долари, може да бъде доста натоварващо. Джамията на практика поема това бреме”, казва консултантът Лукаш Мюзиъл, който е помогнал на джамията да въведе технологията.

Това става факт, въпреки че египетският велик мюфтия, върховният сунитски духовник в страната, по-рано тази година заяви, че биткойнът не е разрешен от ислямския закон. “Биткойнът е като всяка друга валута. Той е приет от група хора. Самите ние не търгуваме…ние сме благотворителна организация”, коментира по този повод имамът на лондонската джамия Абдала Адейеми.

Джамията допълни, че е една от малкото сред стотиците в Лондон, които приемат криптовалути и това вече има впечатляващи резултати – тя е на път тази година да удвои получените дарения до над 10 000 лири (13 300 долара).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *