post

Какво е мнението ви за влиянието на социалните мрежи върху съвременния човек? Смятате ли, че смартфоните и интернет ни правят по-неефективни и разконцентрирани? Ако мнението ви е такова, помислете още веднъж, защото в САЩ браузването и сърфирането се поощряват.

Университетът на Пенсилвания дори обяви, че ще предлага в учебната си програма курс по губене на време в интерент. От следващия семестър студентите на престижното учебно заведение ще могат веднъж седмично да се ровят в каквито сайтове поискат в продължение на три часа.

Чрез новия курс професорът и поет Кенет Голдсмит се стреми да покаже несъгласието си с все по-честите негативни мнения и анализи за влиянието на социалните мрежи и смартфоните върху поведението и мисленето на съвременния човек. Според него мултифункционалността и лесният достъп до технологиите правят хората много по-идейни и бързи в реакциите си.

Преподавателят е убеден, че чрез случайно намерените открития онлайн може да се създаде пълноценна артистична среда и теми за дискусия. Ето защо той окуражава всички участници в занятията да се “разсейват” по какъвто начин пожелаят.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *