post

Не би било преувеличено да каже,м че няма холивудска продукция, колкото и уникална да е тя, която да е защитена от това някой да направи нова версия години след успеха на оригинала. Напоследък видяхме не един и два подобни примера, сред които и фантастичните ленти Робокоп и Blade Runner.

Затова и новината, че Warner Bros планира да прави ребуут на първата част от популярната фантастична трилогия Матрицата, едва ли може да изненада някого.

Припомняме, че трилогията, която излезе през 1999 година, представя антиутопичен свят, в който машините управляват хората и държат съзнанията им затворени във виртуална реалност, наречена Матрицата, която е копие на съвременния свят.

Продукцията беше изключително успешна и доведе до две не по-малко впечатляващи продължения Matrix Reloaded и Matrix Revolutions.

Сценарист на новата версия на филма може да бъде Зак Пен, автор на историята зад The Incredible Hulk. На този етап няма информация в предстоящата продукция да участват сестрите Уашовски, които при създаването на оригиналната трилогия бяха братя, но в последствие преминаха през операция за смяна на пола.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *