post

Последната актуализация на популярнто приложение WhatsApp ще донесе на потребителите повече контрол върху известията, както и върху начина, по който те се визуализират, но за съжаление няма да е достъпна за всички.

Единствените, които ще могат да се възползват от нея са тези потребители, които притежават устройства, работещи под Android 8.0 Oreo – най-новата версия на операционната система на Google. Останалите ще трябва да се задоволят с избора да включват и изключват нотификациите по подразбиране. Ако сте сред късметлиите, които разполагат с подходящото устройство и версия на софтуера обаче, вие ще можете да включите известията за единични съобщения, докато тези за груповите са изключени.

Android Oreo беше представена от Google миналата година и включва новата функция „notification channels”, от която се възползва WhatsApp, но броят на потребителите, които я използват все още е минимален. Всъщност дори собствениците на телефони Samsung и LG няма да имат късмета да диференцират известията си, тъй като двете компании все още не са пуснали актуализация до Oreo за своите устройства. Според данни на Google, по-малко от 1% от потребителите в момента използват най-новата версия на операционнаат система, което може би донякъде обезсмисля актуализацията на приложението.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *