post

И тази година последният уикенд на септември събра дилъри, презентатори и гости на Most computers на традиционна дилърска конференция в Банско. По време на събитието бяха дискутирани новите тенденции, развитие и прогнози на ИТ пазара у нас. Продуктови мениджъри и презентатори от LG, Kingston, ASUS, FSP, Adata, MSI и Seagate представиха подробно последните новости в своя сегмент.

Обобщаваща и подробна бе презентацията на Емил Кирилов – мениджър бизнес развитие в Мост, който очерта състоянието на ИТ пазара у нас, направи сравнителен анализ на продажбите по видове и марки и даде прогнози за развитието му до края на годината и в по-следващ период.

„В края на 2017 имаше истерия с криптовалутите, която продължи до април т.г. Сега се очаква новото им развитие, зад което се крие голям ресурс. Кога ще настъпи то обаче, е въпросът на деня” – коментира той.

Кирилов подчерта също, че SSD-пазара е най-устойчиво развиващия се за момента. В сферата на смарт телефоните се появиха нови фирми, като LG, които предлагат модели с много добри характеристики и конкурентни цени.

От презентацията стана ясно още, че MSI се завръща отново с бизнеса с ноутбуци, с цел да станат водещи в гейминг сектора. В заключение Кирилов обобщи, че най-продаваните продукти за 2018 г. са гейминг лаптопите, мобилните и мултифункционалните устройства и телевизорите, като тази тенденция ще продължи да нараства.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *