post

Феновете на Sonos ще се зарадват да научат една страхотна новина и това е, че говорителите на компанията вече поддържат AirPlay 2, което всъщност това ги прави първите устройства от трети страни, добавили поддръжка на функцията, чрез безплатна актуализация на софтуера.

След като инсталирате ъпдейта, вече ще можете да използвате високоговорителите на Sonos за възпроизвеждане на аудио от iTunes на Mac и всички iPhone и iPad приложения, включително Music, TV, YouTube и Netflix. С AirPlay 2 говорителите могат да се ползват и в няколко помещения с HomePod и Apple TV, а Siri може да контролира възпроизвеждането на Apple Music и Podcasts от iPhone, iPad, HomePod или Apple TV.

Клиентите на Sonos отдавна чакаха поддръжка на AirPlay за своите устройства, но компанията посочи проблеми с латентността и прекъсвания на възпроизвеждането, като причина за неприемане на протокола за стрийминг на Apple. Това обаче се промени с въвеждането на AirPlay2, която намалява латентността и WiFi прекъсванията. Разбира се AirPlay 2 работи с най-новите говорители на Sonos със сензорни бутони – Sonos Beam, Sonos Playbase, Sonos One и Sonos Play: 5, но по-старите модели могат да го използват, когато са сдвоени със съвместими говорители. Sonos вече се показват в приложението Home, където могат да бъдат обозначени с име или стая, което пък от своя страна ви позволява да посочите кой искате да използвате, когато говорите със Siri. Имайте предвид, че с AirPlay 2  контролът на Siri е ограничен до възпроизвеждане от устройство с източник през Wi-Fi.

Собствениците на Sonos говорители вече могат да актуализират съвместимите устройства в секцията за актуализация на софтуера на приложението Sonos controler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *