post

Днес, в рамките на Световния мобилен конгрес, Ericsson, Verizon Wireless и Samsung проведоха едно от първите в света LTE гласови обаждания по смартфон чрез IMS клиент за Voice over LTE (VoLTE), с GSMA характеристики.

Разговорът беше проведен по LTE демонстрационна мрежа на Ericsson, базирана на комерсиални продукти, посредством 4G LTE смартфона на Samsung, който ще се предлага от Verizon Wireless в САЩ по-късно тази година.

VoLTE ще предостави на клиентите и потребителите богата гама от комуникационни услуги и отлично качество на разговорите. Тези демонстрации са поредната стъпка към предоставянето на пазара на съвместима, световно разпространена инфраструктура от устройства и мрежи, която да поддържа гласови услуги чрез LTE.

Основан на установените стандарти на индустрията, VoLTE ще даде на мрежовите оператори възможността да предоставят подобрени гласови услуги чрез LTE мрежите по целия свят.

Клиентите ще могат да се възползват от допълнителни мобилни услуги, като видео и чат, които ще бъдат достъпни от всяко устройство, място или доставчик, както при мобилните, така и при фиксираните широколентови мрежи.

„Днешните демонстрации са важни, с оглед на това, че операторите трябва да започнат да вземат стратегически решения за начина, по който ще поддържат и развиват предлаганите от тях гласови и SMS услуги, при пускането на LTE мобилни широколентови мрежи,” заяви Йохан Виберг, ръководител отдел Business Unit Networks в Ericsson. „VoLTE позволява на операторите да предоставят възможността на телекомите да предлагат гласови услуги, наред с все по-голям брой мултимедийни услуги, посредством съвместим, световен стандарт.”

„Verizon Wireless винаги е бил новатор в технологичната индустрия, а VoLTE е последния пример за това,” каза Тони Малоун, Технически директор на Verizon. „Тази година работим упорито по тази технология и очакваме през 2012 г. да можем да предложим на пазара VoLTE услуги.”

„Samsung с гордост участва в днешното успешно представяне на мощността, скоростта и възможностите за връзка на VoLTE комуникациите,” коментира Том Янси, вицепрезидент за 4G и мобилен бродбенд в Samsung Mobile. „Samsung направи сериозни инвестиции в разработката, както на LTE устройства така и на LTE инфраструктурата и се радваме като виждаме как ангажиментът ни към 4G дава резултат.”

Решението за предоставяне на VoLTE включва оборудване за LTE радио достъп, както и Evolved Packet Core, Мултимедийна технология (MMTel), която стои в основата на IMS като двигател на гласови LTE и фиксирани услуги.

Компаниите ще представят устройства и ще демонстрират обаждания на живо в рамките на Световния мобилен конгрес в Барселона до 17 февруари.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *