post

Смартфоните Pixel и лаптопът-трансформър Pixelbook няма да са единствените, които Google ще покаже на 4 октомври. Към тях ще се присъединят Google Home Mini и Daydream View 2017.

Както се вижда от названието, Google Home Mini представлява подобрена версия на смарт-колонката Google Home. Точни данни за размерите на Google Home Mini засега няма, но снимката показва три цветови варианта и дава известна представа за формата. Google Home Mini е във вид на диск, докато обикновената Google Home е с цилиндрична форма.

В Google Home Mini няма вградена акумулаторна батерия. Тоест, устройството не може да работи без да е включено постоянно в електрическата мрежа, което налага известни ограничения за разположението му.

Като се имат предвид по-компактните размери, мини-версията ще отстъпва по качество на звучене на страндартния модел. Впрочем, в Google Home се залага основно не на звученето, а на поддръжката на гласовия помощник Google Assistant. Цената на Google Home Mini ще е само $50, докато обикновената колонка струва $130.

google-home-mini 2

Що се касае до обновената версия на фирмените очила за виртуална реалност Daydream View 2017, устройството запазва предишния си дизайн, но ще бъде направено от по-здрав материал. Освен това, Daydream View 2017 ще струва $100 – с $20 по-скъпо от своя предшественик. Потребителите могат да избират между три разцветки на корпуса.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *