post

Популярният производител на геймърска периферия Razer през миналата година влезе в т.нар. “клуб на еднорозите” (така наричат стартъпите, достигнали капитализация от 1 млрд. щ. долара чрез рискови инвестиции), след като получи финансова инжекция от Intel. Сега компанията изглежда е решила да сподели част от новопривлеченото финансиране с нови ИТ фирми като сама създаде дъщерен инвестиционен фонд.

Както съобщи съоснователят на Razer Мин Лян Тан пред технологичния портал TechCrunch, новото подразделение ще действа като своеобразен “глобален инкубатор” за стартиращи фирми в сферата на гейминг индустрията. Тан отказа да разкрие параметрите и размера на новия фонд, но посочи, че стартъпите, финансирани от него, ще могат да се възползват и от огромното ноухау на Razer в сегмента на видеоигрите, както и от добре развитата мрежа на американския гигант с офиси в Северна Америка, Европа и Азия.

“Идеята е да открием стратегически ориентирани компании, на които можем да помогнем и които могат да се възползват от нашия профил. Ние наистина имаме глобално покритие и можем да им помогнем много за навлизането им в нови географски региони или юрисдикции” – добави мениджърът. Според него хардуерният бизнес е доста “труден” за развитие и именно Razer има експертизата да помогне на компаниите от бранша да се развият.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *