post

В настолната версия на популярната програма за видеоразговори Skype  се появи функция за превод на разговорите в реално време. По този начин потребителите могат да разговарят на различни езици, но да се разбират помежду си благодарение на автоматичния машинен превод. Досега за целта трябваше да се използва отделното тестово приложение Skype Translator.

Функцията засега е достъпна само на шест езика: английски, немски, френски, италиански, испански и китайски. Тя работи както при гласовите, така и при видеоразговорите. Текстовите съобщения могат да се превеждат на 50 езика.

За активиране на превода трябва да се натисне съответният бутон, който се появява в интерфейса на приложението. Новата възможност е достъпна за потребителите на операционните системи Windows 7, Windows 8 и Windows 10. Функцията за синхронен превод е базирана на технологии за разпознаване на речта, автоматичен превод и машинно обучение.

Обновената версия на настолното приложение на Skype с вградена функция за синхронен превод ще стане достъпна в близките седмици. Засега все още не се знае кога тази функционалност ще се появи във версиите на Skype за Mac, iOS и Android.

Вижте още: В браузърната версия на Skype се появи поддръжка на групови аудио и видео разговори

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *