post

Бад Херсфелд е първият град в Германия, в който пощата ще се разнася от пощенските служител – робот. , като извършва тежката работа. Високият 150 см PostBOT развива до 6 км / ч и може да носи до 150 килограма поща. Сензори помага на робота да избягва препятствия, докато се движи из града, както и да следи краката на пощальона, за да може безопасно да го следва по маршрута.

Компанията, която внедрява тази технологична новост е DHL като целта й е да усъвършенства методите си на доставка в бъдеще. Работи се върху дрон за доставки, наречен Parcelcopter, който неотдавна бе изпробван в Германия.

По-рано този месец компанията разкри, че разработва свой собствен автопарк от автономни превозни средства за доставка. „Ние непрекъснато работим върху нови решения, които да позволят на нашите служители да се справят с тази физически трудна работа, дори и да остаряват”, казва Юрген Гердс, главен изпълнителен директор на дистрибуторския отдел на Deutsche Post DHL Group

„Вече използваме разнообразни инструменти в тази насока, включително електрически велосипеди и триколки за пощенски доставки, като сега разглеждаме и иновативни приложения на роботи. Настоящият тест се очаква да даде важни данни за това как можем да продължим да развиваме процеса на доставка за нашите служители.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *