post

Тази есен във Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) започва една от първите три магистърски програми по блокчейн в Европейския съюз. Тя се нарича „Бизнес и дигитална трансформация – блокчейн иновации“ и е много добра възможност за придобиване на познания и образователна степен в една от най-бързо развиващите се технологични области.

Новата магистърска програма не изисква предишен опит в областта на програмирането. Тя е с бизнес насоченост и ще създава специалисти в актуалната област на внедряването, консултирането, продажбата и стратегическото управление на блокчейн. Магистратурата е най-изгодната възможност, в целия западен свят, за придобиване на европейска магистърска степен по блокчейн. Освен това, oрганизаторите ще предложат стипендии и възможности за разсрочено плащане за участниците в нея.

Ето и програмата:

1
Основи на Блокчейн Технологията:

Днешния високо-технологичен свят изцяло е погълнал ежедневието на всеки един от нас. Блокчейн е една от най-новите технологии, които дават сериозна заявка да променят света такъв, какъвто го познаваме. Преди, обаче, да навлезем в „дълбоките води“ ще се запознаем с историята на блокчейн технологията и нейното развитие. Разберете как е устроена, как функционира и какви са основните й характеристики, които я правят толкова интересна и значима.

2
Блокчейн Екосистема:

o крипто-портфейлите;
o крипто-валутите;
o крипто-борсите;
o Особено внимание ще бъде отделено на умните договори (Smart Contracts) и тяхното приложение в блокчейн света.

3
Блокчейн иновации:

Иновациите – това е движещата сила, която е в основата на прогреса и развитието на света. Всяка една от тях представлява стъпка към по-добър и качествен живот. В този курс ще се запознаем с основните принципи при иновациите – как се създават, реализират и разпространяват. След това ще разгледаме иновациите в контекста на блокчейн технологията и как тя може да бъде използвана, за да революционизира индустриите и различните сфери на съвременния живот. Ще проследим как се създават реални крипто-проекти.

4
Организация на ICO:

За реализирането на всеки крипто-проект е необходимо финансиране. Един от най-иновативните методи за събиране на средства е Initial Coin Offering (ICO). В курса ще разгледаме стъпките, които са необходими за организиране на ICO, технологиите и процесите, на които се базира, както и факторите за неговия успех. Курсът включва практическа разработка на ICO проект.

Повече подробности за кандидатстването са достъпни тук.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *