post

Докато всички чакат появата на стабилната версия на Chrome с номер 64, в която ще бъде изключено автоматичното възпроизвеждане на видео със звук, разработчиците на браузъра продължават  да внасят различни подобрения. Едно от тях е вграждането на функции на антивирус. Засега такава функционалност ще има само във версията за Windows.

Chrome 1

Става дума за функция, способна да открива и най-малките промени в настройките на браузъра, направени от недобросъвестни допълнения, например промяна на търсачката по подразбиране без съгласието на потребителя. Когато открие подобно своеволие, браузърът ще предложи на потребителя да се върне към предишните настройки с просто натискане на съответния бутон. На практика тази функционалност е пусната още през септември, но е обявена официално едва сега.

Chrome 2

Едновременно с вградения антивирус, обновен е и вграденият инструмент за сканиране и премахване на опасен софтуер Chrome Cleanup. Той получава нов интерфейс и подобрени алгоритми, разработени съвместно със специалистите на антивирусната компания ESET. С обновлението ефективността на инструмента съществено нараства. Разработчиците подчертават, че софтуерът внимателно проверява една или друга програма и премахва тези, които имат всички признаци на нежелан софтуер в съответствие със зададените правила.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *