post

Първите електрически велосипеди с водородно гориво вече се движат по улиците на френския град Сен-Ло в северозападната област Нормандия, предаде “Франс прес”.

Компанията вече е доставила двайсет броя в региона, а през следващите дни ще пристигнат други 40 в югозападната област Страната на баските и в Алпите, а твърдите поръчки са общо 100.

Перспективите за 2018 година са да бъдат продадени стотици велосипеди във Франция и за износ, тъй като валят много поръчки и от чужбина.

Велосипедите тежат 25 кг – колкото класическо електрическо колело – и се презареждат с водород за по-малко от две минути вместо за три часа, както при велосипедите с класически електрически двигател, който освен това е с двойно по-малко енергия, е посочено в брошурата за медиите.

В Сен-Ло е на разположение станция за зареждане на велосипеди на водород, където водата от градския водопровод се превръща във водород.

Електрическият велосипед с водород, който е незамърсяващо гориво, може да измине с едно зареждане 100 километра вместо средно 50 км с класическо електрическо колело. В момента един брой струва 7500 евро, но компанията си е поставила за цел до 2020 година цената да спадне до 3500 евро.

Първите велосипеди на водород ще бъдат ползвани в Сен-Ло от служителите на болницата и на компанията Lecapitaine с 800 служители. След това те ще бъдат предлагани от април до октомври на туристите.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *