post

На YouTube канала RealLifeLore се появи видео, показващо какви катастрофи очакват човечеството в следващите един милиард години. Така например, след 8000 години вероятно отново ще възникне проблем с компютрите в цял свят, тъй като в датите вече ще се използват не 4 а 5 цифри.

След 50 000 години ни очаква нов ледников период – туристите няма да могат да се наслаждават на Ниагарския водопад, той просто ще изчезне. В течение на 500 000 има много голяма вероятност Земята да се сблъска с гигантски астероид с диаметър 1 км. А пък след още 500 000 ще изригне супервулкан.

Примерно по същото време звездата Бетелгейзе ще се превърне в свръхнова. След 50 000 000 години Фобос ще се сблъска с Марс, а след 100 млн на Земята ще падне астероид с диаметър над 10 км. Дотогава Сатурн вече няма да има пръстени.

Най-страшното очаква нашата планета след половин милиард години – мощно гама избухване ще ни лиши от озоновия слой. Поради увеличената яркост на Слънцето климатът силно ще се промени, а фотосинтезата ще стане невъзможна. След милиард години на Земята няма да останат океани – те ще се изпарят заради парниковия ефект.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *