post

Samsung вече разпрати поканите за своето официално събитие на 29 март, на което ще видим един от най-очакваните смартфони тази година – Galaxy S8. Какво знаем за него до момента?

Според слуховете, компанията ще представи два модела – с 5.8 и 6.2 инчжви, извити по краищата дисплеи. Хоум бутонът им ще е малко по-различен, или по-скоро няма да има физически такъв, тъй като ще е вграден под дисплея, подобно на Xiaomi Mi5s.
Що се отнася до камерата, упоритите слухове твърдят, че тя ще е двойна, с 12 и 13 мегапикселови сензори, нещо подобно на тази, която видяхме миналата година в по-големия модел iPhone 7. Това ще допринесе за функции като създаване на размазан ефект, мощобиране и оптично приближение.
Моделите, предназначени за САЩ, Япония и Китай, ще разполагат с процесори Qualcomm, а за тези за Европа и останалата част на Азия, компанията ще се довери на собствените си Exynos.
Множество източници твърдят, че Samsung ще представи свой собствен виртуален асистент, наречен Bixby, който ще се конкурира с Alexa, Siri и Google Assistant. Той може би ще се възползва от камерата на смартфона, за да дава по-правилни резултати от търсенията, така вместо да го питаме за нещо, ще можем просто да му го „посочим“.
Що се отнася до жака за слушалки, тук слуховете са разнопосочни, но може би компанията ще се освободи от него и ще добави в комплекта подходящ преходник, въпреки че миналата година се присмя на своя основен конкурент Apple за тази стъпка.
Тази година може би ще видим и друга промяна – преход към USB Type-C, какъвто имаше злополучния Note 7 и който може да зарежда мобилните устройства много по-бързо, отколкото обикновения порт, но може и да се използва за прехвърляне на данни и поточно видео към външни монитори.
Водоустойчивостта не е нещо чуждо за Samsung, така че с основание можем да очакваме нейният нов флагман да притежава най-висок сертификат.
Най-интересната функция обаче е подобна на Continuum на Microsoft и позволява включването на телефона към монитор, за използване на лека версия Windows 10 и за нея се заговори наскоро.
Ако обърнем внимание на аудиото, според слуховете се очаква Galaxy S8 да дойде с два високоговорителя, а неотдавншното придобиване на Harman през ноември 2015 година, може би ще се отрази на качеството на звука от тях.
Скенерът за ириса на окото, който Note 7 притежаваше, може би ще се появи и в Galaxy S8, като ще позволи отключване на телефона с поглед и допълнителна сигурност за данните, съхранявани в него.
След миналогодишния скандал със самозапалващите се Note 7 и последвалото изтегляне на бройките от пазара, се очаква Galaxy S8 да е основната надежда на Samsun за възвръщане на доверието на потребителите. От друга страна, той е и основният конкурент на десетия юбилеен модел iPhone, на който се възлагат големи очаквания. Всичко това означава, че компанията внимателно е изпипала всяка подробност и ще ни изненада с един наистина мощен и иновативен телефон, а до колко всички тези слухове ще се окажат истина, ще разберем в края на този месец.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *