post

Водещи компании като Google, Amazon и eBay тихомълком се отказват от своите мобилни приложения за умния часовник Apple Watch. И трите вече са спрели поддръжката на умния часовник за някои приложения, съобщава AppleInsider.

Google вече не поддържа Apple Watch за своето приложение Google Maps. Това означава, че новите версии на приложението вече няма да могат да се използват и инсталират на Apple Watch. Промяната е факт от няколко седмици, като дори не е упомената в списъка с новости в последния ъпдейт на Google Maps за iOS. Google в последствие обяви, че поддръжката на Apple Watch действително е свалена, но “очакваме в бъдеще пак да  я върнем”.

Приложенията за iOS на Amazon и eBay вече също не поддържат Apple Watch. И докато пазаруването в Amazon през часовник надали е най-удобното нещо, приложението на eBay позволяваше на потребителите да следят развитието на търговете, които следят и да наддават в реално време. Двете компании не са коментирали решенията си.

Силно вероятно обаче е причината да бъде сравнително слабият интерес на потребителите към Apple Watch и умните часовници като цяло. Тези усторйства така и не успяха да привлекат масовия потребител и останаха нишов продукт за фенове на технологиите. Самите компании също бързо изгубиха ентусиазма си към сегмента и той постепенно потъва в забрава.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *