post

Националният историко-археологически резерват „Мадара“, където се намира Мадарският конник, вече е с модернизиран информационен център, оборудван с редица нови придобивки. Виртуална реалност, образователни игри, съвременна техника и оборудване са само малка част от подобренията, които бяха направени в комплекса със средства от националната кампания „Ние обичаме България“ 2017.

Проектът, иницииран от BILLA България и подкрепен от Министерство на културата и Министерство на туризма, цели подпомагането на паметници на културата, които се нуждаят от реставрация или поддръжка. През 2017 г. във фокуса на инициативата беше Мадарският конник, за който бяха дарени 96 287,61 лв. Средствата бяха събрани от продажба на билети за благотворителен концерт в зала „Арена Армеец“ с участието на някои от най-обичаните български изпълнители, както и от допълнителни активности в рамките на кампанията.

Обновеният информационен център и останалите подобрения в „Мадара“ бяха официално представени на церемония, в която участваха Стоян Тачев, координатор корпоративна отговорност в BILLA България, Даниел Руменов, директор на Регионален исторически музей – Шумен, Любомир Христов, кмет на Шумен и Стефан Желев, областен управител на Шумен. На събитието присъстваха редица представители на местната власт, както и десетки жители на Шумен и с. Мадара.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *