post

Няма Слави, няма Криско или Графа. През последните дни най-известният човек в България се казва генерал – майор професор Венцислав Мутафчийски. Началникът на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса фокусира всички погледи върху себе си с ежедневните си брифинги и обявяването на непопулярни мерки, целящи ограничаване на епидемията.

Постоянните му изявления, в които той многократно повтаря на българските зрители да не излизат от домовете си, освен ако не е необходимо и да не се събират на големи групи, станаха повод за появата на многобройни уеб мемета с негови снимки и цитати.

А вече има и Facebook група, посветена на колажи с ген. Мутафчийски. Тя се нарича “Генералът каза” и вече наброява над 2100 члена. Броят на меметата с участието на началника на оперативния щаб пък са стотици.

В групата изрично е написано, че има хумористична цел, защото всички имаме нужда да се усмихнем в тези времена. Прави впечатление и че съдържанието в нея не е обидно спрямо генерала, който впрочем спечели симпатиите на много българи през последните дни, както става ясно от редица постинги в социалните мрежи.

Самият Мутафчийски също спомена едно от меметата по време на свой брифинг: “Видях мой колаж тези дни. На него пише “отиваме на купон. Не, не отивате!”” След което той добави: “Не е време за купон!”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *