post

Експоненциалните технологии са такива, чиято крива на развитието с времето се ускорява все повече, достигайки почти отвесно положение. Такава технологична област през последните десетилетия безспорно е интернет. Очакванията са през следващите години подобен модел на развитие да следват и редица други области като изкуствения интелект, Internet of Things, както и big data.

Но може би най-перспективната експоненциална технология, която има потенциала в огромна степен да промени живота ни, е блокчейн (blockchain). Тази отворена и напълно прозрачна система за съхранение на записи има приложение в почти всяка обществена област и всеки икономически бранш – от финансите, през продажбите и услугите, до държавната администрация и политиката.

Добрата новина е, че желаещите да се развиват в областта вече могат да завършат магистратура по блокчейн, при това – в София. Става въпрос за магистърската програма “Бизнес и дигитална трансформация – блокчейн иновации“, която започва тази есен във Висшето училище по застраховане и финанси.

Повече информация по темата има в следното видео:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *