post

Galaxy S8 безспорно е един красив и иновативен смартфон, със своя дисплей почти без рамка и моще нхардуер, но една от най-любопитните му функции е виртуалния асистент Bixby, който помага на потребителите в различни ситуации. Той обаче е ексклузивен единствено и само за двата най-нови модела на Samsung, или поне беше, докато не се намесиха разработчиците от XDA Developers. Сега, благодарение на тях, Bixby е достъпен за всички смартфони Samsung, които разполагат с Android 7.0 Nougat.

Процесът на инсталиране е познат на всички, които обичат да експериментират с приложения, извън Google Play – първо трябва да се изтегли и инсталира лънчъра на Galaxy S8 от темата във форума, който всъщност е неофициално приложение и използването му е изцяло на ваша отговорност. След което от настройките му трябва да активирате Bixby. Всъщност той е достъпен за Galaxy S8, чрез отделен хардуерен бутон, но поради липсата му в останалите устройства, се активира, чрез плъзгане в ляво на началния екран.

На теория този трик трябва да работи с всички Touch Wiz устройства с Android 7.0, но до момента има демонстрации само с Galaxy S7. Актуализацията да S6 вече е на път, а за Note 5 все още няма информация кога ще бъде налична.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *