post

Нова услуга за търсене и намиране на снимки с доказани авторски права стартира на адрес www.stockpodium.com, съобщиха от компанията – създател на технологията – Имагга България.

Разработената за StockPodium технология за търсене на визуално сходни снимки позволява анализирането на фотографския материал по отношение на съдържание, цветове и форми.

Новият подход, в комбинация с вече познатото търсене по ключови думи, позволява намирането на желаните снимки бързо и интуитивно. Нещо повече, StockPodium събира в резултатите от търсенето снимки от петте най-популярните световни банки за микросток фотография.

Идеята за дигитални снимки с високи художествени качества на изключително ниски цени или микросток-снимките, както са известни, стана популярна благодарение на уебсайтове като iStockPhoto, Fotolia, Dreamstime и др.

Снимките се предлагат на цена от няколко долара, затова бизнес моделът често е сравняван с този на нискотарифните превозвачи.

Амбициозните български предприемачи от StockPodium предоставят на ползвателите на сайта разширени възможности за търсене и филтриране на резултатите като възможност за търсене на векторни файлове, ориентация на композицията и др. Всичко това, в комбинация с възможностите за търсене на база на визуална подобност и обединяване на съдържанието на няколко сайта прави проекта силно конкурентоспособен.

В сайта можете да намерите както снимки на известни фотографи, така и на начинаещи автори, но техните кадри са обединени от художествените си качества.

Най-голяма полза от успешната реализация на проекта ще имат креативните рекламни агенции, дизайнерите на свободна практика, електронните медии, създателите на съдържание в интернет, блогърите, презентаторите. Косвено ще са облагодетелствани и фотографите, чиито снимки ще могат да бъдат откривани по-лесно и бързо.

Създателите на проекта разкриват, че скоро след старта му ще се въведат още полезни инструменти, които да улеснят максимално потребителите – уточняванe значенито на двусмислени думи, възможности за филтриране по цена, леценз и др.

Технологията, която проектът StockPodium използва, е основнаа част от конкурентното му предимство.

Клиентската част на системата е базирана на стандартните HTML, CSS и JavaScript и е съвместима с последните версии на популярните браузъри Firefox, Internet Explorer, Chrome, Safari, Opera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *