post

Мнозинството геймъри в България отделя над 50 лева за мишка, клавиатура или слушалки, показва проучване на холандския производител на периферия Trust.

В проучването, обхванало близо 400 геймъри у нас, става ясно, че 72% от тях биха дали над 50 лева, като половината дори заявяват, че заделят над 100 лева за един брой периферия. Едва 8% твърдят, че за мишка, клавиатура или слушалки дават под 20 лева, а 20% от запитаните посочват за свой ценови диапазон 20 до 50 лева.

Проучването е направено на два етапа: първата фаза е проведена в рамките на миналогодишния Aniventure Comic Con в зоната на Trust Gaming чрез специална анкета, а втората част – чрез онлайн допитване в Google формуляр с помощта на Фейсбук страници и групи.

Много се радваме да видим, че в Trust сме усетили правилния ценови дипазон, който българският геймър търси”, казва Регионалният мениджър на Trust за България и Западните Балкани Станислав Христов. „Нашата основна продуктова гама залага именно на интервала от 50 до 100 лева, като предлагаме техника с професионално качество, но на достъпни цени.“

За предстоящия Aniventure Comic Con от Trust обещават зрелищно присъствие с уникално разработен геймърски джип, в който посетителите ще могат да се изправят на някои от най-популярните игри срещу известни YouTube личности.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *