post

Софтуерният бранш е един от най-бързо развиващите се в България през последните години. Без много шум у нас се появиха множество малки или средни по размер софтуерни фирми, които се разрастват устойчиво и се налагат не само у нас, а и на международните пазари. Заплатите в сектора са добри, условията за работа – също, а компаниите са готови да привлекат всеки свободен ИТ специалист на пазара.

 

Един чудесен пример за тази позитивна тенденция е компанията за уеб разработка DevriX, която през изминалата година стартира работа по няколко нови проекта и увеличи почти двойно клиентите си. Създадена от софтуерния специалист Марио Пешев преди няколко години, тя се развива с бързи темпове и днес вече е добре разпознаваема от клиенти в САЩ, Западна Европа и други региони на света.

 

А най-новото доказателство за успешното развитие на DevriX е фактът, че неотдавна фирмата бе обявена за втората най-добра B2B компания у нас от лидера в измерването на рейтингите в този специфичен и силно конкурентен сегмент – Clutch.co. Класацията, която обхваща общо 150 компании от България, Хърватска, Румъния и Сърбия, оценява комплексно дейността на всяко дружество, качеството на предлаганите от него услуги, пазарното присъствие и обратната връзка от неговите клиенти. За първи път български участник е оценен толкова високо от престижната класация.

 

В основата на успеха на DevriX са знанията и експертизата на самия Марио Пешев. Основателят на фирмата има дългогодишен опит както в изработката на уеб приложения, така и в провеждането на обучения в областта. Започнал като фриленсър, днес той е сочен за най-големия специалист по WordPress в България и участва дори в самото развитие на тази перспективна уеб платформа. Марио има зад гърба си десетки комплексни уеб проекти, както и огромен брой обучения, които в провел както у нас, така и в чужбина – включително и за екипа на Големия адронен колайдер на европейската организация CERN.

 

DevriX залага в работата си изцяло на WordPress и има огромен опит както в създаването на уеб сайтове, така и в разработката на плъгини и теми за тази система. Екипът на фирмата се грижи както за архитектурата на сайтовете, така и за създаването на маркетинг кампании и тяхната монетизация. Силен акцент е поставен и върху сигурността – област, в която Марио Пешев и колегите му също имат дългогодишен опит.

 

През последните години WordPress се наложи като най-бързо развиващата се уеб платформа и DevriX спечели много от позиционирането си в тази област. Днес компанията е сред водещите в света организации, фокусирани върху WordPress – във време, когато на тази платформа са базирани над 30% от сайтовете по света и предстои техният брой тепърва да се увеличава.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *