post

България ще предложи да отпадне надценката за роуминга в страните от Западните Балкани, по примера на станалото на територията на Европейския съюз тази седмица, съобщи пред “Дарик” министърът по европейското председателство Лиляна Павлова.

По време на председателството, което започва от 1 януари, България ще постави въпроса и за предоставяне на по-специален европейски статут на гражданите на тези държави . Така те щели да виждат по-ясно европейската перспектива пред себе си без да се подклаждат фалшиви очаквания за скорошно членство.

Падат ни се няколко горещи картофа при председателството и “Брекзит” е един от тях, каза Павлова. Тя подчерта, че България ще търси уреждане на търговско-икономическите отношения с Великобритания след като тя напусне ЕС на база на двустранни споразумения. Статутът на българите на Острова пък ще се урежда в рамките на общоевропейските преговори, какъвто ще е и за останалите граждани на ЕС.

Павлова съобщи, че е възложила четири проверки на НДК, които да оустановят как функционира търговското дружество и как вървят ремонтите. Решение за евентуална смяна на ръководството ще се взима,ако бъдат установени нарушения.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *