post

Списание Fortune обяви списъка за 2018 година на традиционната си класация “40 под 40”. Тя показва кои са най-влиятелните млади хора в бизнеса – новатори, общественици и артисти.

Първото място заема предприемачът Кевин Систром. 34-годишният американец е един от съоснователите на социалната мрежа Instagram. Второто място се полага на Марк Зукърбърг, основател на Facebook. Въпреки неприятностите, които имаше тази година около новината за течa на лични данни на милиони потребители, не е изненада да видим 34-годишният бизнесмен в тази класация.

В списъка на Fortune има още редица представители на ИТ бранша, както и много хора на изкуството. Впечатление прави наличието на българин в класaцията – това е Владимир Тенев, който си поделя 24-тото място заедно с Байджу Бат, 33-годишен. Двамата са основатели и собственици на Robinhood Markets Inc. Базираната в САЩ компания за финансови услуги със седалище в Калифорния предлага мобилното приложение за смартфони Robinhood за търговия на фондовите борси в САЩ, което не взема комисионна от инвеститорите при сключване на сделка на капиталовите пазари.

Цялата класация можете да видите тук.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *