post

Живеем в златната ера на смартфоните и на практика всички нови модели имат екрани, простиращи се от край до край с много тънка рамка, но те могат да бъдат подобрени още. Дори и най-добрите дисплей са несъвършени, тъй като имат прорез, или отвор, в който се помещава предната камера. Светият Граал в индустрията е цял екран, без каквито и да е отвори, а ако се чудите коя ще е първата компания, която ще го предложи, то може би отговорът е Samsung.

Подобно на сензора за пръстови отпечатъци, корейският гигант потвърди, че работи върху вграждането и на камерата в бъдещите си модели. Пред Yonhap News Agency, вицепрезидентът на Samsung за научноизследователска и развойна дейност, Янг Бънг-Дък заяви, че Infinity O Dynamic AMOLED, използван в Galaxy S10 е забележително постижение, но проучването за цял дисплей без отвори все още е в ход. “Технологията може да напредне в близките една – две години, а дупката за камерата да стане невидима, без това да влияе на фукционалността”, добави Янг.

Ако Samsung е в състояние да намери начин да постави камерата под дисплея, то това би било голяма крачка напред за смартфоните и един от начините да разграничи премиум моделите си от iPhone, или Huawei. В момента има модели с цял екран, но техните камери не са скрити в дисплея, а използват перископни системи за повдигане и спускане, което макар и интересно е несъвършено решение, което зависи от здравината на механизмите. Янг поясни, че подобно решение няма да дойде скоро, но думите му са ясна индикация, че компанията работи по него.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *